Kaliumsparende diuretica

Amiloride

U kunt amiloride gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van amiloride bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over amiloride bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over amiloride met uw arts of apotheker.

Eplerenon (Inspra®)

U kunt eplerenon gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van eplerenon bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over eplerenon bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over eplerenon met uw arts of apotheke

Spironolacton

U kunt spironolacton gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is veel bekend over het gebruik van spironolacton bij mensen met levercirrose. De werking en bijwerkingen van spironolacton veranderen niet als u levercirrose heeft.

Bespreek vragen over spironolacton met uw arts of apotheker.

Triamtereen

Gebruik triamtereen niet als u levercirrose heeft.

De kans op bijwerkingen van triamtereen is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van triamtereen te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.