Macroliden

Azitromycine (Zithromax®)

U kunt azitromycine gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van azitromycine bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over azitromycine bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over azitromycine met uw arts of apotheker.

Claritromycine (Klacid®)

U kunt claritromycine gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van claritromycine bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over claritromycine bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over claritromycine met uw arts of apotheker.

Erytromycine (Erythrocyine®)

U kunt erytromycine gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van erytromycine bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over erytromycine bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over erytromycine met uw arts of apotheker.

Roxitromycine

U kunt roxitromycine gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van roxitromycine bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over roxitromycine bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over roxitromycine met uw arts of apotheker.