NSAID's

Aceclofenac (Biofenac®)

Gebruik aceclofenac niet als u levercirrose heeft.  De kans op bijwerkingen van aceclofenac is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van aceclofenac te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Acetylsalicylzuur (Alka-Seltzer, Aspirine, Aspro®) als pijnstiller

Gebruik acetylsalicylzuur niet als pijnstiller u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van acetylsalicylzuur is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van acetylsalicylzuur te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Carbasalaatcalcium (Ascal®) als pijnstiller

Gebruik carbasalaatcalcium niet als pijnstiller u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van carbasalaatcalcium is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van carbasalaatcalcium te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Dexketoprofen (Stadium®)

Gebruik dexketoprofen niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van dexketoprofen is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van dexketoprofen te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Diclofenac

Gebruik diclofenac niet als u levercirrose heeft.  De kans op bijwerkingen van diclofenac is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van diclofenac te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Fenylbutazon

Gebruik fenylbutazon niet als u levercirrose heeft.  De kans op bijwerkingen van fenylbutazon is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van fenylbutazon te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Ibuprofen (Advil, Brufen, Nurofen, Sarixell, Spidifen, Zafen®)

Gebruik ibuprofen niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van ibuprofen is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van ibuprofen te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Indometacine

Gebruik indometacine niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van indometacine is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van indometacine te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Ketoprofen (Rilies®)

Gebruik ketoprofen niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van ketoprofen is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van ketoprofen te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Meloxicam

Gebruik meloxicam niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van meloxicam is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van meloxicam te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Metamizol (Novalgin®)

Gebruik metamizol niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van metamizol is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van metamizol te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Nabumeton (Mebutan®)

Gebruik nabumeton niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van nabumeton is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van nabumeton te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Naproxen (Aleve®)

Gebruik naproxen niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van naproxen is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van naproxen te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Piroxicam

Gebruik piroxicam niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van piroxicam is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van piroxicam te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Propyfenazon

Gebruik propyfenazon niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van propyfenazon is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van propyfenazon te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.

Tiaprofeenzuur (Surgam®)

Gebruik tiaprofeenzuur niet als u levercirrose heeft. De kans op bijwerkingen van tiaprofeenzuur is groter. In uitzonderingssituaties zal uw arts bewust voor dit middel gekozen hebben.

Maak een afspraak met uw arts om het gebruik van tiaprofeenzuur te bespreken. Stop niet zonder overleg met uw arts met dit middel.