Sulfonylureumderivaten

Tolbutamide

U kunt tolbutamide gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is veel bekend over het gebruik van tolbutamide bij mensen met levercirrose. De werking en bijwerkingen van tolbutamide veranderen niet als u levercirrose heeft.

Bespreek vragen over tolbutamide met uw arts of apotheker.

Glibenclamide

U kunt glibenclamide gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van glibenclamide bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over glibenclamide bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over glibenclamide met uw arts of apotheker.

Gliclazide (Diamicron®)

U kunt gliclazide gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van gliclazide bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over gliclazide bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over gliclazide met uw arts of apotheker.

Glimepiride (Amaryl®)

U kunt glimepiride gebruiken als u levercirrose heeft.

Er is niet veel bekend over het gebruik van glimepiride bij mensen met levercirrose. Dat komt omdat er niet veel onderzoek is gedaan bij levercirrose.

Deskundigen hebben bestudeerd wat er over glimepiride bekend is. Ze verwachten dat de werking en de bijwerkingen van dit middel niet veranderen als u levercirrose heeft.

Maakt u zich ongerust? Of ervaart u bijwerkingen? Bespreek vragen over glimepiride met uw arts of apotheker.